Свечаном седницом Скупштине Града, у великој сали Дома културе, данас је обележен 18. децембар – Дан Града Чачка.

Поред бројних представника привредног, друштвено-политичког и културног живота града, градских јавних предузећа и установа, посланика републичког и одборника градског парламента и грађана Чачка, свечаности су присуствовали председник Народне Скупштине Републике Србије Ивица Дачић и потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Поздрављајући присутне госте, председник Скупштине Града Игор Трифуновић је истакао да је Чачак кренуо путем привредног и инфраструктурног развоја, захваљујући великом ангажовању и одговорној политици градског руководства.

-Одговорном политиком градоначелника и тима који је окупио, уз несебичну помоћ Владе Републике Србије и председника Србије Александра Вучића, наш град је кренуо путем привредног развоја, што се види на сваком кораку, а што ће у будућности утицати на све сфере живота наших суграђана. Данас смо се окупили да сумирамо резултате, али и да изразимо захвалност најзаслужнијима за њих – рекао је Трифуновић.

Након председника Скупштине, госте је поздравио и присутнима се обратио градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

-Улазимо у нови инвестициони циклус у наредне четири године и очекује нас много посла, али овом приликом желим и да нагласим да су наши здравствени радници највећи хероји. Ова пошаст је захватила цео свет, као и нас, али ми нисмо одустајали, већ уз велику подршку Републике Србије и председника Вучића, свих партнера, али и великом упорношћу свих нас Чачана успели смо да пребродимо и овај изазов и наставимо у активностима за што већи развој Чачка, о чему говори деоница аутопута Прељина-Паковраће, Моравски коридор, аеродром у Лађевцима и многи други завршени, започети, као и велики инвестициони пројекти који тек следе у наредној години – између осталог је рекао Тодоровић, честитајући свим Чачанима Дан града.

Добитници Децембарске награде Града Чачка за 2021. годину су др Михаило Луковић, шеф Радног тима за праћење ширења корона вируса, ЈКП ”Комуналац”, коју је примио директор Петар Домановић и Нешо Пузић – Трћо, спортски радник. Одборници Скупштине Града, на предлог многих Чачана, донели су одлуку да се ове године др Слободану Благојевићу и новинару Милошу Лукићу постхумно додели највише градско признање, које су примили чланови њихових породица.

Ове године, одлуком градоначелника, повеља захвалности за допринос развоју чачанског краја, водоснабдевања и руралне инфраструктуре уручена је Браниславу Недимовићу, министру пољопривреде, шумарства и водопривреде.