Претрага
Мени

Привреда

Привреда града Чачка

Регионални савет BFC SEE мреже је на основу извештаја Верификационе комисије донео одлуку по којој је Град Чачак са преко 50% испуњености у сваком од десет критеријума, испуњеним елиминационим поткритеријумима и укупним процентом од 90,67 испунио услове за стицање регионалног BFC SEE цертификата чиме је стекао статус локалне самоуправе са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи према посљедњој III едицији међународног BFC SEE стандарда. Период важења цертификата је 3 године уз две надзорне годишње провере.


BFC SEE потврда Чачак 2021


Информације о BFC SEE цертификату


Чачак је административни, привредни, медицински, образовни и културни центар Моравичког управног округа. Привреда Чачка је разнолика, а њену структуру чине осим пољопривредне производње, производњ резних алата за обраду метала, неметала и дрвета, термотехничких уређаја, дрвене, металне и комбиноване столарије, делова и прибора за фармацеутску индустрију и производа за медицинске потребе, прерада шумских и пољопривредних производа итд.

Основна карактеристика привреде Чачка је развијено приватно предузетништво (99,7 % свих предузећа у граду чини сектор микро, малих и средњих предузећа). Чачанску привреду карактерише заступљеност свих привредних делатности. Оно што обележава пословање ових предузећа и предузетника су висока флексибилност, иновативност и отвореност за сарадњу.

У Чачку тренутно послују четири удружења привредника, а то су: „Градац 97“, Опште удружење предузетника, „Унија Чачак 2000“, и „Форум привредника“ Чачка, а осим тога постоје и удружења власника занатских радњи, као и Удружење пословних жена „Надежда Петровић“. Од 2011. године у Чачку, као подстицај развоју привреде функционише и „Научно технолошки парк“ д.о.о. Чачак.

Повезивање и координацију између чачанских привредника и локалне власти врши Савет за привреду Града Чачка који своје предлоге, иницијативе и мишљења доставља Градоначелнику. Градоначелник разматра предлоге и доставља на извршење надлежним градским управама, јавним установама и јавним предузећима.


Преузмите Економски профил заједнице

info@cacak.rs
starmenuchevron-down