Претрага
Мени

Шта посетити

Шта никако не би требало да пропустите када дођете у Чачак

Уз наш Чачак упознаћете неке од најлепших природних лепота које сте видели у Србији. Сам центар града богат је историјском заоставштином и културним наслеђем. Црква светог Вазнесења Господњег, која се налази у центру Чачка, заоставштвина је брата Стефана Немање Страцимира, из 12. века. У конаку Јован Обреновића који је изграђен 1835. године, на само неколико метара од храма, данас је смештен Народни музеј Чачка. Преко пута њега, налази се Уметничка галерија „Надежда Петровић“, која носи име светски познате сликарке рођене у Чачку. Испред познате чачанске Гимназије је Надеждин трг, као и споменик овој хуманој жени, који је дело чувеног вајара Ивана Мештровића. Одмах уз градско шеталиште налазе се и остаци Римских терми, купатила која су Римљани градили између првог и четвртог века наше ере.

Велике утиске остављају слике овчарско-кабларске клисуре, неставрне природе, по којој је Чачак препознатљив. Многи помињу и једини споменик такве врсте у целом свету, а то је Споменик 4 вере где су сахрањени сви ратници који су погинули у Чачку у Првом светском рату. Јасно се виде симболи исламске, православне, католичке и мојсијевске вере. На свакој од страна постављен је по један симбол ових вера.

Свакако свим Чачанима, али и онима који нам дођу у госте, омиљена летња дестинација је градска плажа на Западној Морави, која је место за одмор и релаксацију, али и простор где се одржавају различите манифестације, од забавних до спортских.

Овчар Бања, тик уз Чачак,  је најпосећеније и најомиљеније место наших суграђана, али и свих оних који нам долазе у госте.

Чачак има толико знаменитих места, природних лепота, атракција, манифестација да их је тешко набројати. Зато за све који желе да нам дођу у госте на располагању је ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЧАЧКА.

ПОСЕТИТЕ ЊИХОВ САЈТ И БУДИТЕ НАШ ГОСТ: www.turizamcacak.rs

info@cacak.rs
starmenuchevron-down