Претрага
Мени

Одржана 88 седница Градског већа – издвојен новац за куповину бицикле олимпијцу Огњену Илићу

Данас је у Чачку одржана 88. седница Градског већа Града Чачка, на којој су већници разматрали 16 тачака дневног реда. Једна од њих било је и разматрање и усвајање програма гасификације града Чачка. У пуном износу биће гасификован нови простор НТП-а, а инвестицију ће финансирати „Србијгас“.

Према усвојеном решењу о употреби средстава текуће буџетске резерве, већницу су одлучили да се издвоје средства за куповину бицикле за олимпијца Огњена Илића.

-Огњен је наш изутан спортиста, ми као Град морамо да му обезбедимо услове које имају сви олимпијци, па ћемо на овај начин издвојити 1.200.000 динара, како би купио нови бицикл и четири резервна точка, за предстојеће Олимпијске игре у Паризу – рекао је градоначелник Милун Тодоровић. Он је истакао да је новац из текуће буџетске резерве издвојен и за пројектно-техничку документацију за нови велики простор у Машинско-саобраћајној школи за дуално образовање – 1.200.000 динара, као и 3.700.000 динара за додатно уређење центра Овчар Бање.

Тодоровић је нагласио да је нешто мање од два милиона динара издвојено из сталне текуће резерве за санацију рудника Бачевац, где се налази водозахват за МЗ Лугови, али и за Горњу Горевницу, Враниће и Трбушане. Како је објаснио градоначелник, новац је намење за потпуно санирање окна рудника, како би проблем био трајно решен.


info@cacak.rs
starmenuchevron-down