Претрага
Мени

Градоначелник Тодоровић са сарадницима отворио нову школску салу ОШ ”22. децембар” у Доњој Трепчи

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, данас је заједно са својим сарадницима, симболично - 1. септембра, на почетку нове школске године, отворио нову фискултурну салу у Основној школи „22. децембар“ у Доњој Трепчи.

Вредност ове инвестиције је скоро 54 милиона динара, од чега је из буџета Града финасирано 38,5 милиона за грађевинске радове и опрему, док је 15 милиона динара инвестирала Влада РС, преко Министарства привреде.

Поносан сам данас што, као локална самоуправа, дајемо на коришћење малишанима и њиховим наставницима овако диван спортски објекат од око 600 метара квадратних нето корисне површине, за бављење физичким активностима, али и за допунске активности, као што су тренинзи наших младих спортиста.

Више од 70 ученика у овој школи залужује овакав објекат, на који смо, нажалост, чекали дуже од четири године. Први извођач са којим смо уговорили радове био је неодговаран и неозбиљан, који је за скоро две године урадио веома мало, па смо били у обавези да раскинемо тај уговор, а након тога распишемо нови јавни позив, где је наш привредник „Алфако инжењеринг“ преузео посао и завршио га за нешто мање од годину дана - рекао је градоначелник Тодоровић.

У овој спортској сали налазе се хол, фискултурна сала, кабинет и купатило за наставника, као и женска и мушка свлачионица са туш кабинама.

Тодоровић је поновио да је жеља локалне самоуправе да деца на сеском подручју не заостају, у било ком сегменту, за децом на градском подручју.


info@cacak.rs
starmenuchevron-down