Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је, у уторак 28. августа у сали Скупштине града, уручио одлуке о додели средстава за самозапошљавање и спровођењу мера стручне праксе за 42 особе, које су обезбеђене средствима Града Чачка и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
-Град Чачак је у  2023. години  за реализацију мера активне политике запошљавања издвојио укупно осам милиона динара, од чега за  стручну праксу  три милиона, а за субвенције за самозапошљавање пет милиона динара. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  је у текућој години  одобрило  средства у износу од  4.900.000 динара за  субвенцију за самозапошљавање, тако да  укупна средстава у 2023. години за реализацију ове мере износе 9.900.000 динара - рекао је градоначелник Тодоровић.
Стручну праксу ради обављања приправничког стажа, односно стицања услова за полагање стручног испита започеће десет особа код десет послодавца, а субвенција за самозапошљавање додељена је за 32 особе.
Градоначелник Тодоровић је захвалио свим послодавцима који ће омогућити незапосленима обављање приправничког стажа и честитао онима који су добили субвенцију за самозапошљавање, пожелевши успех у раду.