Обишли смо завршетак радова на путном правцу који спаја две месне заједнице, тачније пут који се простире од Дома у Премећи до Дома у Петници. Пут дужине 2 километра је инвестиција Владе Републике Србије вредна 18 милиона динара, док је ЈП “Путеви Србије” било задужено за реализацију пројекта.

У претходном периоду, Град Чачак је изградио нови мост и приступну саобраћајницу што је било најважније за успостављање безе између ове две месне заједнице. Стари мост је био оштећен у поплавама 2014. године, да би 2016. године био потпуно уништен.

Поред изградње моста, санирано је и клизиште које се на овом месту налазило нешто више од 13 година. Такође, Град је финансирао и реконструкцију крова на цркви Светих Апостола Петра и Павла у којој се моле верници из Петнице, Премеће и Брезовица. Реконструкција није заобишла ни Дом у Петници, док је Дом у Премећи поред реконсктрукције добио и потпуно нови плато.

На лето следеће године, Град Чачак има у плану завршетак још једног крака пута у Петници који ће у великој мери допринети још лакшем свакодневном функционисању локалних мештана.