Обишли смо завршетак радова на асфалтирању пута у МЗ Балуга Љубићка. Асфалтиран је главни сеоски путу, крак Госпавићи – Илишковићи у дужини од 800 метара. Како сами мештани кажу са сваким метром асфалта корак су ближе граду. Осим крака главног пута кроз село, асфалтиран је и прилаз и плато код зграде Дома културе који је изграђен пре две године.
Вредност инвестиције износи 10 милиона динара, а финансирана је из буџета Владе Републике Србије преко ЈП „Путеви Србије“.
Приликом обиласка заједно са мештанима и председником МЗ разговарали смо и о проблемима са којима се сусрећу. Као главни проблем мештани су истакли недостатак фекалне канализације. Након сагледавања пројекта канализације који израђује наше ЈКП „Водовод“ вратићемо се у ову МЗ да са овим вредним људима поразговарамо како ћемо решити тај акутни проблем.
Оно што ме посебно радује то је да у овом месту има око 150 домаћинстава вредних људи који са поносом истичу да је у последње две године у њихвом селу рођено 20 беба. Јединствени су тврде и по томе што се становништво из Балуге не исељава већ насељава.