Након десет месеци радова, коначно је реконструисана сала Скупштине града Чачка и после пет заседања одборници се враћају у нове, реновиране просторије.

„Од данас имамо репрезентативан објекат у ком ћемо одржавати заседања. Поред главне сале реконструисани су и пратећи објекти намењени новинарима и техничким лицима", изјавио је председник Скупштине града Чачка, Игор Трифуновић.


Вредност пројекта реконструкције износи 25 милиона динара, од чега је град издвојио 13, а Министарство државне управе и локалне самоуправе 12 милиона динара.
„Остаје нам да у дело спроведемо и завршну фазу дигитализације, како би одборницима било олакшано функционисање путем одржавања електронских седница и електронског гласања", каже Трифуновић.

Министар Бранко Ружић наводи да ће до краја године бити расписан јавни позив за увођење е - парламента.
„Град Чачак је дефинитивно припремљен за то и очекујем да електронска скупштина започне са радом следеће године. То је иновациони пут којим Србија треба да иде и да се развија у сваком сегменту", наглашава Ружић.

„Скупштина у Чачку реконструисана је први пут након што је изграђена, пре неколико деценија. У њој ће заседати одборници, али отворићемо је и за све друге формате, како би била на услузи свим грађанима", казао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Први посетиоци нове скупштинске сале у Чачку били су пољопривредници који су данас потписали уговоре за субвенције.

Погледајте фотогалерију новог изгелда Скупштинске сале: