Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је, са сарадницима, обишао реконструисани пут према „Вапексу“, односно пут који пролази поред Царинског терминала у Коњевићима.

Реконструисана су два крака саобраћајнице, један у дужини од 560 метара и шест и по метара ширине, други крак дужине 300 метара и три метра ширине. Укупна вредност инвестиције је износила око 25,5 милиона динара, а финансирало ју је ЈП „Путеви Србије“.

Саобраћајница је урађена у пуном профилу, са сигнализацијом, новим сливницима, ивичњацима, као и тротоаром са једне стране коловоза.

  • Ова саобраћајница спаја државни пут Е763 и пут кроз Шебеке, а повезује месне заједнице Коњевићи и Љубић. Веома је значајана, и за мештане, и за 11 привредних објеката који се налазе у овом делу града.  Пројекти унапређења пословне инфраструктуре доприносе унапређењу укупног пословног окружења, привлачењу инвестиција, већем бројем радних места, а тиме бољем животу становништва и  наставићемо наравно да инвестирамо у инфраструктурни развој свих делова нашег града – рекао је градоначелник Тодоровић.

Он је поново истакао да ће иницирати да ова саобраћајница носи назив покојног Радоње Голубовића, шефа Царинске управе у Чачку.

  • Иако није рођен у Чачку, већ у Прокупљу 1938. године, био је познат као и сви велики Чачани, био је наш Голуб. Из царинске испоставе Сежана, где му је био први посао, долази у Чачак 1974. године и овде је отворио прву Царинску испоставу, био њен први шеф и то радио до одласка у пензију 2003. године. Голуб је био изузетан професионалац, али и изузетан човек. Нема привредника који неће потврдити да је и у пола ноћи отварао Царину, ако је то некоме затребало. Био је ту за све и желимо да се не заборави. Носилац је повеље Града Чачка и многих других признања,  али желимо, да као Град, дамо допринос сећању на њега и ово је, сматрам, један од најлепших начина. Ко год буде прошао будућом Улицом Радоње Голубовића требало би да зна какав је то човек био и да симболично, настави његовим путем, и професионално и људски – рекао је Тодоровић.