Иако је реконструкција платоа изнад Градске рупе, завршена пре неколико дана, решили смо да званично отварање и представљање суграђанима буде баш данас, 3. децембра, на међународни Дан особа са инвалидитетом.

Улогу извођача радова је имала чачанска фирма “Вибет”, док укупна вредност реконструкције платоа износи 23 милиона динара. На простору од 2300 метара квадратних, урађене су најквалитетније електроинсталације, водоводне инсталације, али и регулисана атмосферска вода што је од велике важности са све локале који се налазе у оквиру Градске рупе.

Поред поставке потпуно нове расвете, нових жардињера, клупа и цвећа, на простор градског шеталишта је после нешто више од петнаест година враћена фонтана са фигуром девојке која је дело скулптора Оскара Бербеља.

Фигура је првенствено давне 1959. године постављена испред Главне поште, да би пре петнаест година била уништена. Такође, оно што је од посебног значаја је то што сада постоји могућност да особе са инвалидитетом имају приступ платоу са две стране: из Пиварске улице, али и са стране “Градске баште”.

Реконструкција Градског шеталишта ће се наставити у току следеће године када планирамо обнову дела који води ка Градској библиотеци, али и обнову саме Градске рупе у шта је укључена обнова пешачког дела и обнова зелене површине. Главни циљ града Чачка је да коначно добијемо комплетно функционалан центар града, као и да сваки суграђанин има могућност да ужива у свакодневним шетњама градским центром.