Његово Преосвештенство господин Јустин, Епископ жички, је данас, 21. фебруара 2017. године, посетио Град Чачак. Била је то узвратна посета приликом које се састао са градоначелником, г. Милуном Тодоровићем, који је 1. новембра 2016. године, био у званичној посети Његовом Преосвештенству и Епархији жичкој. Састанку код градоначелника су присуствовали протојереј г. Мирослав Петров, архијерејски намесник трнавски, ђакон Епископа жичког, г. Александар Грујовић, г. Игор Трифуновић, председник Скупштине града и г. Мирослав Петковић, секретар Скупштине града.

На састанку је било говора о најзначајнијим пројектима и будућим плановима градског руководства за даљи развој града Чачка, као и о сарадњи локалне самоуправе и СПЦ, а на добробит свих наших суграђана и православних верника. Разговарало се и о тренутним радовима на реконструкцији храма Вазнесења Господњег.

У наставку посете Његово Преосвештенство господин Јустин, заједно са градоначелником и његовим сарадницима, обишао је радове на реконструкцији најстарије чачанске цркве – храма Вазнесења Господњег.