Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас имао састанак због једне, како је рекао, величанствене фабрике чији ће камен темељац бити постављен крајем септембра или почетком октобра у Чачку и да је због тога изузетно срећан, преноси Тањуг.

Не могу да сакријем осмех, због једне величанствене фабрике у Чачку недалеко од Форверка – за 800 људи, а узели су и један мали погон мислим и у Крагујевцу од 55 људи, тако да ту су веома високе плате, високе за наше услове, Немци када дођу, то су људи који ту остају десетинама и стотинама година – рекао је председник.

Вучић је рекао да су му немачки представници поводом нове фабрике рекли да „ви председниче Вучићу желите индустријализацију земље и то је у корист ваше земље и зато ћете имати више посла и више запослених, неки други у Европи желе деиндустријализацију – јер им је све постало прљаво и лоше“.

Ми прљави нисмо, пошто говоримо о најчистијим технологијама са којима радимо, али све мање људи жели индустрију, али ко жели индустрију, тај ће да профитира и Србија профитира из тога и ми ћемо то да наставимо – рекао је председник.

Немачке компаније, па кинеске, доносе најбољу технологију у Србију, додао је председник.

– Немачке, па кинеске, затим иду јапанске – рекао је председник.

Председник је нагласио да је специјални изасланик Немачке за Западни Балкан Мануел Сарацин рекао да су економија Србије и Немачке сагласне и да се фантастично слажу.

– Ја имам у свом кабинету и Јорга Хескенса, швабу, баш швабу из швабије и он је изванредан у привлачењу инвестиција и заједно са Цицмилом и са многим другима одлично обављају посао. Али он такође ради и за немачку Владу, он је та спона са немачком Владом и одлично то радимо. Е сад, велики је јаз, посебно тај однос министарства спољних послова Немачке према нама. Али видећемо како ствари у Немачкој иду, велике су промене у Немачкој на унутрашњем политичком плану – рекао је председник и додао да је тамо огроман раст екстремне деснице и да је она тренутно друга по снази партија у Немачкој.

Они су тражили да се повуче признање Косова, и били су за поделу Косова. А ЦДУ је најјача партија из Ипипија, то је партија господина Мерца, некадашња партија Ангеле Меркел или и данашња. Она је најјача иако су у опозицији, ове три партије су на СПД на 18 одсто, Грине или зелени на 13 одсто и њихови партнери на 6 одсто. Али имају функционалну Владу и раде свој посао – рекао је Вучић.

Много тога се збива на различитим местима, рекао је председник и додао да сви чекају америчке изборе.

А ја мислим да ће за нас у односу на америчке изборе бити много важније шта ће да се догоди у јулу и августу уколико је истина да ће Џим О’Брајан да дође на ову важну позицију – њему се пише свашта као креатор Дејтона и не знам шта све, али Џим је један човек који уме да чује и да слуша – рекао је Вучић.