На седници Градског већа у Чачку данас су већници усвојили предложене програме рада установа културе за 2022. Годину и дата је сагласност на годишњи план рада установе Зрачак.

Закључени су и уговори о вршењу услуга ЈП Градац и Градске стамбене агенције за 2022. Годину. Донета је одлука и да помоћ добију здравствени радници и да се услуга помоћ у кући од ове године реализује и на сеоском подручју.

Уз напомену да ће из сталне буџетске резерве бити употребљена средства за пружање помоћи здравственим радницима који се неуморно боре за здравље грађана , градоначелник Чачка је рекао да је донета одлука о проширењу услуга које врши установа Зрачак . Реч је о помоћи у кући , услуге коју ће од ове године моћи да користе и грађани који живе на селу за шта је град већ определио средства у буџету.

Усвајањем предлога програма рада установа културе за 2022. на седници је речено да ће ове установе своју активност у наредном периоду усмерити на припреме за 2023., годину у којој ће град Чачак бити прва престоница културе 2023. На седници Градског већа усвојен је и уговор између ЈП Гарадац и града Чачка о вршењу услуга на основу кога се планира реализација средстава које Градац добија од града по основу свог програма пословања за 2022. и броја радника.

Другачији су принципи на којима данас функционише однос између Градца и града него што је то раније било , али је сужтина иста , односно инфраструктурни развој града без обзира како ће се Градац у будућности звати, рекао је в.д. директора овог предузећа Милан Бојовић.

Градски већници су донели и Правилник о критеријумима за остваривање права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу у 2022. као и решења о утврђивању висине једнократне новчане помоћи за новорођену децу у овој години. Донет је и годишњи план расписивања јавних конкурса за 2022. За финансирање или суфинансирање пројекат а у култури и доделу средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса.