У понедељак 24. октобра у пуној сали Скупштине града одржана је трибина на тему заштите животне средине коју је организовао град Чачак у сарадњи са Агенцијом за заштиту животне средине и Заводом за заштиту природе Србије.

Завод за заштиту природе Србије је стручна установа која обавља делатност заштите и унапређења природне баштине Србије док Агенција за заштиту животне средине као орган у саставу Министарства пољопривреде и заштите животне средине обавља стручне послове који се односе на спровођење мониторинга и праћења параметара животне средине.

Скуп је у име домаћина поздравио градоначелник Милун Тодоровић који је истакао да град Чачак у оквиру буџетског фонда за заштиту животне средине 2016. године издваја 33 милиона динара за пројекте који имају за циљ да унапреде стање у овој области. Посебно је истакао важност инвестициног дела програма у оквиру којег се у 2016. години гради еколошка, гасна котларница Просвета а у више школа и вртића кроз замену столарије спроводе се мере енергетске ефикасности.