До залеђеног богојављенског крста у Западној Морави први је допливао Чачанин Анђелко Ковачевић (26) коме је ово четврта победа.

"Ово је предиван дан а сви ми и даме и господа треба да смо поносни на оволику масовност и подршку наших суграђана. Ово што сада осећам мами сузе али је то пре свега велика радост", казао је Ковачевић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић честитао је Ковачевићу истакавши да су заправо сви учесници у пливању за Часни крст заправо и победници.

"Из године у годину доказујемо да смо међу најбољим организаторима ове манифестације у Србији, а посебно ме радује што има оволико посетилаца и наравно дама које су се одважиле да запливају, а све нас је посебно одушевио дечак од девет година који је био део ове приче. Празник Христовог крштења заслужује овако величанствен скуп и наставићемо и наредних година да га на овај начин обележавамо", казао је градоначелник Чачака Милун Тодоровић.

Ове године рекордан број Чачана, али и комшија из Горњег Милановца, Лучана и Гуче пливаало је за Часни крст.

Чак 170 пливача међу којима је и шест девојака али и деветогодишњи дечак Ђорђе Петровић пријавило се за овогодишње надметање које пре свега има витешки карактер.
Иначе, самом пливању за Часни крст претходила је литургија у цркви Светог Вазнесења а потом и литије до градске плаже.

Манифестацији је присуствовало више хиљада грађана, па се може рећи да је градска плажа данас била посећенија него током лета.