Градоначелник Чачка и председник Градског одбора СНС Чачак Милун Тодоровић вечерас је гостовао у емисији „Градске теме“ и за ИНФО 24 причао о актуелним темама једног од најлепшег градова Србије.

Чачак је у 2019. години наставио оне пројетке који су започети у 2018. години. Заиста сам поносан на библиотеку „Влаислав Петковић Дис“ коју смо успели да реконструишемо и да је отворимо ове године. То је нешто што је заиста капитално, не само за град Чачак већ за цео регион и то је највеће јавно читалаштво у Србији, на 3200м2 од 3 милиона еура које је град Чачак инвестирао. Поред библиотеке још многи други пројекти су успешно завршени, а међу њима је и фискултурна сала за особе са инвалидитетом. Такође смо прошле године започели градњу атлетског стадиона који ће бити завршен у децембру ове године – причао је Тодоровић.

Како градоначелник наводи, предвиђен је завршетак радова у Улици 10, како би се растеретио саобраћај у најужем градском језгру. Такође очекује се и изградња дела Синђелићеве улице, али и других делова града.

Ово године рекордни буџет Чачка од нешто више од 4,5 миларди динара обележио је 2019. годину као успешну што су и сами грађани осетили.

Трудили смо се заиста, анкетирали смо грађане и сходно њиховим потребама расподели буџет, а радимо и ребаланс буџета. Мислим да се заиста боље живи – рекао је Тодоровић за ИНФО 24.  

Начелник градске управе за финансије Зоран Тодосијевић истакао је да четврти пут рађена анкета грађана који су се обраћали граду за своје потребе.

У задњих 15 година направили преко 10 спортских хала првенствено на сеоском подручју. Ми смо прва локална самоуправа која је вртић направила на сеоском подручју – рекао је Тодосијевић за ИНФО 24.

Град Чачак се може похвалити са добром и стабилном привредом, самим тим и са новим радним местима јер то је управо оно што грађанима даје ветар у леђа на бољу будућност.

Очекује нас велика инвестиција нашег великог партенра који ће отворити фабрику на 43.000 м2 и много више Чачана ће се запослити. Пре три године и четири месеца било је 10.500 незапослених, а данас се тај број смањио на 6.500. Ми радимо и на развоју домаће привреде и пољопривреде у коју смо пуно инвестирали. Оно што је све обрадовало је и отварање аеродрома “Морава” за цивилне летове. Авион ће летети за Беч, а веома брзо и за Солун – рекао је први човек Чачка и додао да је највећа њихова борба, борба за нова радна места.

Улажемо у инфраструктуру, ауто-путеве, уредили смо дошта речних корита и дошли смо до тога да смо сада безбедни што се тиче поплава – истакао је Тодоровић и напоменуо и да је улагано у предшколске установе, основне и средње школе као и у здравствене установе.

Сматрам да смо доста тога урадили што се тиче инфракструтуре, културе али и за најмлађе становнике – изјавио је Председник скупштине града Чачка Игор Трифуновић, али и додао да га брине што више не постоји конструктивна расправа на седницама јер се опозиција не појављује у скупштини.

Својим непојављивањем хендикепирају грађање који су им дали своје поверење. Политичари морају да схвате да су ту због народа, а не због своје фотеље, публикације, лепог одела или лепог изгледа. Они су ту искључиво и једино због грађана. Морају да заступају њихове интересе. Мислим да су највише оштетили грађане који су им дали поверење. Грађањи ће их казнити на следећим изборима – рекао је градоначелик.

Да град Чачак подиже еколошку свет грађана потврдила је и помоћница градоначелника за екологију и заштиту животне средине Мирјана Ђоковић.

По свим истраживањима град Чачак је град који је највише одмакао у примарној селекцији отпада када говоримо о збрињавању отпада са ове територије. Чачани на својој територији немају депонију – рекла је Мирјана Ђоковић.

Чачак је постао велики и озбиљан привредни центар у Србији, а оно што највише привлачи нове инвеститоре свакако је однос градске власти према њима.

Заиста се трудимо да не правимо никакву разлику између домаћих и страних инвестирора – открио је Тодоровић.

На нама је да грађанима пружимо боље услове, да могу да живе од свог поштеног рада, а ми ћемо да се боримо и у будућности – закључио је први човек Чачка Милун Тодоровић.

 

Katarina Korać / INFO 24