„Након што су настављени радови на реконструкцији, обишли смо ОШ „Ратко Митровић“ у Чачку. У претходном периоду дошло је до допунских радова који су се појавили у току саме реконструкције.“

Додатни радови нису били неочекивана појава, поготову узимајући у обзир површину од 3500 метара квадратних који су били у веома лошем стању. У договору са Канцеларијом за управљање јавним улагањима, одобрено је још 25 милиона динара за реконструкцију школе. Такође, са Канцеларијом ће бити направљен нови уговор где ће Град Чачак и ОШ “Ратко Митровић” дефинисати нови рок за завршетак радова на реконструкцији.

Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањем у реконструкцију школе уложила је 140 милиона динара, док су Министарство просвете и Град Чачак издвојили 10 милиона динара за све неопходне услове за спровођење пројекта дигитализације у свим учионицама и просторијама школе.

Школа је добила и потпуно нов систем грејања на пелет, комплетну реконструкцију фискултурне сале, спортске терена на отвореном, али и комплет реконструисано двориште са новом оградом ради веће безбедности ученика.

„Ово је после 50 година од отварања школе прва комплетна реконструкција. За износ од 150 милиона динара, наш град ће добити један потпуно нов објекат са бројним новим садржајима који ће нашим младим суграђанима омогућити најбоље услове за стицање знања и усавршавање на њиховом путу ка интелектуалној изградњи и успеху.“ – написао је Тодоровић на свом фејсбук профилу.