Данас је у присуству помоћника министра привреде Биљане Жарковић свечано отворен вртић "Полетарац" у оквиру ПУ "Моје детињство" у којем се од 1928. године васпитавају и играју наши најмлађи суграђани.

Након великих напора локалне самоуправе, министарства привреде и колектива ПУ "Моје детињство" добили смо 530 метара квадратних простора са уређеним дечијим собама, савременом дистрибутивном кухињом, простором за физичке активности, као и простор у дворишту у површини од 900 метара квадратних који је прилагођен за наше најмлађе суграђане. 

Овом вредном инвестицијом вртић "Полетарац" смо проширили са додатних 200 метара квадратних простора, и тиме створили услове за проширење капацитета са 100 на 170 места за малишане.

Пројекат је заједнички финансиран средствима министарства привреде у износу од 13 милиона динара, града Чачак са 25,5 милиона динара, док је ПУ "Моје детињство" издвојило у опремање вртића 4,1 милион динара, чиме укупна вредност инвестиције износи 42,6 милиона динара.
Овиме смо комплетирали још једну инвестицију коју заједнички финансирамо са министарством привреде, а у наредном периоду очекује нас завршетак радова још четири вредне инвестиције чије извођење је у току.