Чачак, 17. мај, 2018. године

Компанија НИС свечано је у Чачку прославила јубиларних 10 година програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, као и пет година сарадње са Градом Чачком.

Свечаности су присуствовали Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, Бранко Радујко, директор Дирекције малопродаје у компанији НИС, представници НИС-а, као и многобројни носиоци пројеката реализованих у току петогодишње сарадње.

Кроз програм „Заједници заједно“ за пет година сарадње са Градом Чачком, НИС је изградио 18 дечијих терена и спортских игралишта, унапредио рад 7 културних и едукативних институција, олакшао функционисање бројних социјалних установа и подржао најосетљивије категорије становништва. Укупно је НИС, у оквиру програма друштвено одговорног пословања, у Чачку у протеклих пет година инвестирао преко 40 милиона динара и подржао више од 30 пројеката.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, овом приликом је истакао значај петогодишње сарадње са компанијом НИС и изјавио:

„Компанија НИС је до сада кроз програм Заједници заједно уложила 43 милиона динара, реализовано је више од 30 пројеката и сада настављамо даље. Од ове године имамо нови систем функционисања програма по препоруци и захтеву НИС-а - анкетом ће грађани сами определити шта је најпотребније Граду и НИС ће ту улагати. То је веома важно, да се сами грађани определе за оне пројекте за које мисле да су најважнији за локалну самоуправу. НИС и град Чачак настављају заједно да инвестирају у све оне ствари које су најважније за нашу локалну самоуправу и учинићемо све да то и даље буду домови здравља и школе и све оно што је најнеопходније“.

Бранко Радујко, директор Дирекције за малопродају у НИС-у је овом приликом изјавио:

„Велико је задовољство да баш данас овде, у Чачку, обележимо јубилеј – 10 година програма Заједници заједно и 5 година изузетно успешне сарадње са Чачком и људима који овај град воде. У визији пословања наше компаније, осим онога што сви очекују када су велике компаније у питању, развоја бизниса, инвестиција, остваривања зараде, централно место заузима идеја о одговорности према будућим генерацијама. Управо зато смо се определили и зато спроводимо програме подршке пројектима у области дечје и социјалне заштите, спорта, науке, културе, образовања, широм Србије и, са посебним задовољством, овде у Чачку. Поред тога, истакао бих да наша компанија у Чачку представља један значајан привредни субјект који на својих 6 бензинских станица и других објеката запошљава 126 људи и настављамо да инвестирамо у све сегменте бизниса и нова радна места, а настављамо и са друштвено одговорним пројектима у Чачку и широм Србије“.

Додатне информације:

НИС од 2009. године активно подржава пројекте у локалним самуоправама у којима послује, развијајући јаке и стабилне партнерске односе са институцијама и грађанима. У протеклој деценији, за унапређење услова живота грађана у 11 градова и општина широм Србије, компанија је уложила више од милијарду динара и реализовала преко 900 пројеката. Од ове године програму Заједници заједно придружиће се и Град Пожаревац, као 12. локална заједница, чиме НИС наставља да проширује партнерске односе са локалним општинама и градовима у Србији.

Преузето од Прес службе Компаније НИС