Чачанима је за дочек Српске Нове године на Градском тргу организована права журка, jер Град Чачак и Туристичка организација Чачка организовали су концерт за памћење, једног од најпопуларнијих српских извођача Аца Пејовића.

 

Српска Нова година у граду на Морави слави се од почетка 21. века, међутим, никада у историји на овај дан није било толико света као синоћ. Иако се сматрало да је Смак један од најпосећенијих концерата у последњој деценији, изгледа да га је посета на синоћњем концерту Аца Пејовића надмашила.

Иако су појединци покушавали да разним манипулацијама унизе манифестацију попут ширења лажи о загађености ваздуха, ово је доказ да њихове лажи немају упориште међу Чачанима који су доказали синићњим доласком да им не верују.

Aцо Пејовић: Без емоције нема ни музике, концерт почео маестралним извођењем Љиљане. Песма Љиљана свакако је обележила еру, једно поглавље не само Томе који је отпевао, већ и мене ... Празници ме асоцирају на Ускрс, Божић и Светог Николу, каже Пејовић.

 

Искрено очекујем да ће публика након концерта бити одушевљена, додаје Пејовић.

Јаковљевић: Тек нас очекује спектакл, концерт Аца Пејовића и рекордна посета доказали да Чачак са правом носи епитет националне престонице културе

Према најавама организатора, у граду на Морави тек нас очекују изненађења, када су у питању концерти највећих музичких имена домаће сцене.

Око 15 000 гостију је на концеру, а поред домаћих, изненађење су у гости иу свих крајева бивше Југославије, као и Бугарске и Мађарске . . Доказали смо да са правом носимо епитет националне престонице културе, каже Јаковљевић.