На територији града Чачка у току су радови на изградњи путева на 11 локација у девет месних заједница у укупној дужини од 11,7 километара.

Путеви се реконструишу и граде у месним заједницама Прељина, Коњевићи, Љубић, Сајмиште, Лозница, Качулице, Трнава, Горња Горевница и Рошци. Ове радове изводи предузеће "Путеви Чачак", а финансира их ЈП "Путеви Србије" уз подршку Министарства градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Владе републике Србије. Вредност радова који се тренутно изводе је 185 милиона динара, а у наредним данима нас очекују и инфраструктурни радови на новим локацијама у другим месним заједницама.

Остајемо привржени ставу да свако село добије барем по километар новог асфалта. Паралелно са овим радовима, интензивирани су и они на текућем одржавању постојећих саобраћајница. Једна од најзначајнијих активности које се тренутно реализује је изградња саобраћајнице од државног пута ка Шиљковици до видиковца на Каблару, уз изградњу коловоза дужине 1.600 метара, ширине 5,5 метара и изградњу два паркинга, једног за аутобусе и другог за путничка возила и расвету базирану на соларним панелима – рекао је Милан Бојовић, помоћник градоначелника.

Овај пројекат је подржан од Међуресорне радне групе формиране одлуком Владе Србије у циљу развоја туристичких садржаја у Овчарско - кабларској клисури. Вредност пројекта је 80 милиона динара.

  • Посетили смо сва градилишта, пружајући тако подршку и захвалност неуморним путарима, које ни овако високе температуре не успоравају у овим радовима – закључио је Бојовић.