Приликом редовног обиласка и контроле рада јавно комуналних предузећа, градоначелник Чачка Милун Тодоровић, са сарадницима, посетио је, 17. марта 2022, ЈКП “Градско зеленило" које је у протеклом периоду набавило нови стакленик, у којем ће моћи да се узгаја 30.000 биљака.

Директор овог предузећа Драган Николић упознао је градоначелника са најсавременијом техником у стакленику, чија је вредност око пет милиона динара. Зановљена је и механизација камионом за заливање, док је из буџета Града опредељено 15 милиона динара за опремање још једног новог возила.

Тодоровић је истакао да је пре пет година бележена производња од око 60.000 садница на годишњем нивоу, док је сада тај број 180 хиљада, а како је нагласио, план градског руководства је да се сваке године зелене површине града Чачка обогате са по 2.000 нових садница.

Поред ових препознатљивих делатности, директор ЈКП “Градско зеленило" нагласио је да ово предузеће израђује канте за отпатке, клупе и жардињере за јавне површине.

У оквиру ЈКП “Градско зеленило" послује и радна јединица Градско гробље, а како је данас рекао градоначелник Чачка, у плану је да се ускоро заврши пројектно-техничка документација за реконструкцију и доградњу опроштајног платоа, уреде санитарни чворови и изгради још један паркинг.

Тодоровић је са сарадницима посетио и ЈКП “Комуналац" које је, како је нагласио од виталног значаја за функционисање читавог града. Заједно са директором Петром Домановићем обишао је возни парк, у коме су од скоро два нова возила добијена из донације. Тодоровић је истакао да у овом предузећу има око 300 запослених, који раде 365 дана у години, а у току 24 сата на терену је 21 екипа.