Свечаном седницом Скупштине града, у великој сали Културног центра, данас је обележен 18. децембар – Дан Града Чачка.

Поред представника привредног, друштвено-политичког и културног живота града, градских јавних предузећа и установа, посланика републичког и одборника градског парламента и грађана Чачка, свечаности су присуствовали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, а као изасланик председника Републике Србије, његов саветник за безбедност Милорад Вељовић.

Председник Скупштине града Игор Трифуновић поздравио је све присутне госте, напоменувши да се данас обележава 614 година од првог писаног помена имена нашег града.

-Захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића и визији нашег градоначелника Милуна Тодоровића и тима који је окупио око себе, показали смо зрелост, снагу и спремност да се у овим тешким временима боримо за интересе наших суграђана, на које смо изузетно поносни – рекао је, између одсталог, Игор Трифуновић.

Након председника Скупштине, госте је поздравио и присутнима се обратио градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

-У овој години смо засукали рукаве, не обазирући се на тешке изазове, јер морамо да радимо свакога дана, како би Чачак био бољи и лепши, са више запослених. Уз велику помоћ Владе РС наставили смо да обнављамо путну инфраструктуру и на градском, и на сеоском подручју – рекао је градоначелник Тодоровић, посебно у свом говору, истичући изузетну захвалност за велика дела овогодишњим лауреатима.

Присутнима се, као изасланик председника РС обратио саветник за безбедност Милорад Вељовић, а госте је испред Владе РС поздравио и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Ове године, одлуком градоначелника, звање почасног грађанина Града Чачка додељено је Борисаву Бори Ђорђевићу, нашем прослављеном рок музичару. Примајући плакету Бора Ђорђевић је захвалио Чачанима и Граду Чачку, прочитавши, између осталог, и своју песму „Све ми реке на Мораву личе“, док су Чачани овацијама поздравили свог суграђанина, слушајући његову нумеру „Задњи воз за Чачак“.

Добитници Децембарске награде Града Чачка за 2022. годину су хранитељица Татјана Обрадовић, привредник Слободан Спасовић и издавачка кућа „Пчелица издаваштво“ доо Чачак.

Одлуком градоначелника, повељу захвалности за несебичну хуманитарну помоћ и донације Чачанима и чачанском здравству, ове године је припала нашем суграђанину, који тренутно живи и ради у Канади, господину Горану Бојовићу.

 

Свечана седница скупштине града Чачка завршена је концертом ансамбла „Оне три“.