Премијерка Ана Брнабић данас је посетила Овчар Бању, у чију ревитализацију је до сада уложено 185 милиона динара. Ово је њена трећа посета овом заштићеном подручју, а како је истакла веома је задовољна на који начин се изводе радови. Према њеним речима, изградња аутопута Милош Велики и ревитализација Овчар Бање, заправо су један пројекат.

  • Оно што ће нам аутопут омогућити је потпуно измештање саобраћаја из Овчарско-кабларске клисуре и након више од 60 година ћемо овај предео изузетних одлика вратити природи и људима. Желели смо да те две ствари радимо паралелно. Да када пустимо у саобраћај деоницу до Пожеге, практично у исто време покажемо шта смо све урадили у Овчар Бањи – рекла је Брнабић. Она је истакла да је за резултат неопходан заједнички рад свих ресорно задужених министарства у оквиру Владе Републике Србије, јавних предузећа и локалне самоуправе, што је случај у оквиру овог пројекта.
  • Видели смо данас да су завршени амфитеатар, трг и парк, пристаниште на језеру Међувршје,  реконструисана је железничка станица, као и приступна саобраћајнице ка врху Каблара са два паркинга… Очишћена је трава и трска на језеру Међувршје, завршена је мини студија за пројекат измуљавања језера Међувршја, паркинг манастира Благовештење у Овчар бањи, а до краја године се очекује завршетак Природњачког центра – рекла је премијерка. Она је најавила и у шта ће се улагати у наредном периоду, за који је опредељено још 500 милиона динара.
  • Оно што се очекује у наредној фази, између осталог је, Пројекат чишћења језера Међувршје за шта је опредељено 40 милиона евра, изградња РХ центра, што су капиталне инвестиције. Измуљавање језера трајаће сигурно две, три године, али је од изузетног еколошког значаја. Изградићемо један од најлепших видиковца у Србији на Каблару, заправо то ће бити једини стаклени видиковац у нашој земљи, са визитор центром – рекла Брнабић, истичући и као веома битан податак да је новом уредбом која је усвојена на Влади 29. јула, повећана површина постојећег заштићеног подручја Овчарско-кабларске клисуре на скоро 5.000 хектара, што је, како је навела, прави начин како се борити за очување животне средине.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић поздравио је и захвалио премијерки Ани Брнабић на посети, али и на изузетно великом улагању у Овчарско-кабларску клисуру.

  • Данас је велики дан за Чачак, имали смо задовољство да нас је у истом дану посетио председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић. Оно што је веома важно је да ћемо на само осам километра од петље у Паковраћу имати прелепи амбијент у Овчар Бањи. Веома смо посвећени овом послу и желимо да у наредних две године читава Овчарско-кабларска клисура буде бисер Западне Србије. Инвестирали смо пуно, али ово је тек почетак, јер са оваквом подршком и председника Вучића и премијерке Брнабић, убеђен сам да ћемо у наредних неколико година бити поносни на наш туристички бисер – рекао је Тодоровић.

Како је закључила премијерка Брнабић, очекује  да њена следећа посета буде у марту наредне године када би, како је истакла, требало да буде постављен камен темељац за изградњу видиковца на Каблару.