Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је заједно са осталим представницима локалне самоуправе, као и са стaрешинама храмова Светог Вазнесења Господњег у Чачку, Свете Марине у Атеници и храма Свете Тројице у Ракови, и уз присуство мештана, јутрос обавио сечу бадњака у Месној заједници Ракова. Томе је претходила молитва и благослов у цркви Свете Тројице.

Градоначелник Тодоровић је на данашњи празник пожелео свим суграђанима здравља и среће у години која је почела.

- На Бадње јутро, заједно са мештанима Ракове, свештенством и мојим сарадницима, желим свом верујућем православном народу и свима који славе Бадњи дан и сутрашњи најрадоснији хришћански празник Божић, да нам ова 2023. година донесе пуно здравља, љубави, поштовања, мира и сваког благостања – рекао је након сече бадњака градоначелник Чачка. Он је, овом приликом напоменуо да је планирана изградња парохијског дома у храму Свете Тројице у Ракови, који је изграђен пре три године.

Представници градског руководства су, уз молитву и жеље благостања свештенства, одсекли бадњак, који је традиционално постављен испред храма Светог Вазнесења Господњег, а вечерас у 17 часова ће бити положен на огањ.