Данас је у сали Скупштине Града одржан састанак представника локалне самоуправе, кинеске компаије “CCCC”, “Путева Србије” и ЈП “Градац”, саобраћајног инспектора за локалне путеве и представника месне заједнице Горња Горовница и мештана, како би се сагледала ситуација око санације оштећења пута, због чега су становници овог краја недавно блокирали саобраћајницу. Тада, представници локалне власти нису присуствовали, јер нису били позвани, па је због ефикасног решења и организован данашњи састанак.

Циљ разговора био је да се изнађе заједничко решење и санирају оштећени путеви, до чега је дошло због превоза материјала за изградњу ауто-пута. Како су мештани Горње Горевнице истакли, и безбедност у саобраћају није на пожељном нивоу. Они су захтевли да Саобраћајна полиција интензивније контролише возаче камиона, који се крећу овим саобраћајницама. Како су навели, њихов једини захтев јесте да се оштећења на путевима санирају на време, како не би дошло до потпуне девастације саобраћајница.

Према речима помоћника градоначелника Милана Бојовића, локална самоуправа ће затражити од Саобраћајне полиције да појача контролу на поменутим саобраћајницама, док су представници кинеске компаније такође нагласили да ће за своје возаче организовати нове обуке, уколико процене да је то потребно.

Бојовић је поменуо да је сличних проблема било и раније, али да су благовременим разговорима представника оштећених страна, односно представника месних заједница и представника компаније”ЦЦЦЦ”, а посредством Града Чачка, они ефикасно решавани, без потребе за блокадом саобраћаја. Како су истакли Кинези, на располагању је седам екипа за поправку путева, као и 11 цистерни са водом. Они напомињу и да ће до краја августа радови, који захтевају транспорт материјала поменутим саобраћајницама, бити завршени. Такође, дали су И конструктиван предлог мештанима који имају проблем са оштећеним путевима.

“Најбоље решење било да се представници месних заједница, директно мејлом обраћају нама за сваку ургентну санацију пута, ако је до оштећења дошло због наших радника или подизвођача. Жеља нам је да се не догађају неспоразуми и неслагања. Прихватамо да санирамо свако оштећење које направе наша возила. Наши камиони се крећу устаљеним трасама, знамо који су то путеви и шта би требало да санирамо”, нагласили су представници кинеске компаније, а присутни грађани су  добили контакт мејл.

  • Није се догодило да на захтев представника савета месних заједница не наиђемо на разумевање кинеске компаније. Имали смо састанке у више наврата у кампу у Паковраћу, а проблеми су увек били решавени, некада ефикасније, некада спорије, али свакако решени. Државна секретерка Милана Ракић је редовно укључена у наше разговоре, а уговорна обавеза извођача је да путеве, након њихове експлоатације врати у првобитно стање – подсетио је Бојовић.