На Бадње јутро, у Брезовици, једној од најудаљенијих месних заједница града, представници Града Чачка, заједно са градоначелником Милуном Тодоровићем, старешинама храмова Светог Вазнесења Господњег у Чачку и Свете Марине у Атеници, уз присуство мештана одсекли су бадњак.

Фото: Саша Танасковић

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, искосристио је прилику да грађанима пожели срећне празнике.

Свим нашим суграђанима желим да будемо сложни и да се више поштујемо, да ове благдане проведемо у кругу породица, верујући у Бога, али верујући и у себе. Верујући да увек можемо боље и да заједничким снагама можемо учинити пуно за добробит младих генерација које ће остати и овде и у сваком делу нашег града Чачка, али и целе Србије”, рекао је Тодоровић.

Марко Мирковић, старешина чачанске цркве, такође је пожелео срећне и благословене празнике свом народу нашег краја.

Фото: Саша Танасковић

„Овај свет није све, већ васпитавање за будући свет и то је оно што ми свештеници сваки дан проповедамо у цркви. У заједници молитвеној смо обавили овај древни обичај заједно са градским руководством и захваљујем им се још једном на помоћи за обнављање нашег храма. Нека нам буду блажени сви ови дани који нас ишчекују у празновању”, казао је Мирковић.

Фото: Саша Танасковић

Бадњак који су представници градског руководства одсекли уз молитву свештенства, постављен је испред храма Светог Вазнесења Господњег и биже положен на огањ, вечерас у 17 часова.