Поводом Светског дана популације, 11. јула представили смо скуп мера популационе политике којима настојимо да створимо услове за побољшање демографске слике града. Оно што је за државу, а и за нас као локалну самоуправу од изузетног значаја то је да нас буде што више !

 После дужег времена су предузете мере и активности, захваљујући ресорном министарству за демографију и популациону политику, да би опстали као нација. Град Чачак издваја велика новчана средства да би се побољшала демокрафска слика града. Последњих деценија повећава се индекс старења становништва и против тога се боримо, разним мерама.

Тако смо издвојили 4 милиона динара за помоћ вишедетним породицама за плаћање комуналних услуга, издвојено је 51 милиона динара за помоћ преко Центра за социјални рад, затим 739 милиона динара укупно за предшколске установе, јер смо једна од ретких локалних самоуправа која обезбеђује да свако треће дете и наредно има бесплатан смештај. Такође, ту је 8 милиона динара из буџета које се издвајају за вантелесну оплодњу и 14 милиона динара за новорођену децу.

План нам је да у будућем периоду се активно укључимо у директну борбу за наталитет. Мали корак је била реконструкција чачанског породилишта, што је резултирало више рођене деце у првих шест месеци ове године у односу на прошлу годину. 

У наредном периоду, планирамо да ставимо акценат на меру усклађивања рада и родитељства тако што ћемо промовисати акцију Привредне коморе "Пријатељ породице" која има за циљ да награди она привредна друства која на било који начин учествују у остваривању циљева популационе политике. Више њих на територији нашег града је показало високу друштвену одговорност.