Градоначелник Чачка Милун Тодоровић и председник Месне заједнице Коњевићи Владе Вукомановић потписали су данас 22. марта уговор за реализацију пројекта "Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегије спремности у Босни и Херцеговини и Србији - ПРЕПС" са Марком Шалићем, представником хуманитарне организације CARITAS СРБИЈА.

Циљ овог пројекта је јачање капацитета за приправност и ублажавање катастрофа и смањење осетљивости на природне катастрофе. Град Чачак је добио 515.000 динара, који ће бити намењени за чишћење канала Ц3 - Бунковац у Месној заједници Коњевићи, као и за активности у области едукације припадника јединица Цивилне заштите. Уређењем Бунковца биће решени дугогодишњи проблеми мештана Коњевића, који су настајали због изливања канала.

Пројекат се реализује у 14 општина и градова у Србији и БиХ у којима постоји повишени ризик од настајања природних катастрофа, а као што је познато, у последњим поплавама месна заједница Коњевићи је претрпела значајну штету.

Потписивању уговора присуствовали су заменик градоначелника Владан Милић и Братислав Зечевић, начелник Градског штаба за ванредне ситуације.