Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, са сарадницима, Жикицом Несторовићем, државним секретаром и Добрином Ђуковић, шефом кабинета, посетила је данас, 18. марта 2022. Чачак и том приликом се састала са градским руководством.

Тим поводом са Градом је потписан Уговор о изградњи видиковца на Каблару, а са Туристичком организацијом Чачка Уговор о набавци тримарана.

Врх Каблара ускоро ће добити јединствени стаклени видиковац који ће имати три засебне целине – платоа, од којих ће први бити подигнут на гребену, на 879 метара надморске висине. Вредност овог целокупног пројекта (израда пројектне документације и изградња објекта) је око два милиона евра.

Трајање пројекта је две године, а МТТТ је финансијер за прву годину у вредности од 80 милиона динара. Град је финансирао израду пројектно техничке документације у вредности од 15 милиона динара. Такође, МТТТ финансира и набавку првог еколошког тримарана у Србији за превоз туриста у вредности од 20 милиона динара, који ће бити јединствен јер ће се кретати на обновљиве изворе енергије (соларни панели).

На састанку са градоначелником Милуном Тодоровићем и његовим сарадницима поред говора о пројектима у вези са уређењем Овчар Бање и Овчарско-кабларске клисуре, посебно о онима које финансира ресорно министарство, било је разговора и о потенцијалним пројектима који би допринели развоју туризма нашег краја.