Током елементарних непогода последњих дана јуна, олујни ветар је однео кров над главом породици Вучићевић из Вранића. Град Чачак је из буџетске резерве издвојио новац за куповину  1.000 комада црепа  и 250.000 динара за све неопходне радове, како би кућа ове породице била условна за живот. Ово је објекат, који је у последњем налету невремена, на територији града Чачка претрпео највећу штету.

Породица Вучићевић обратила се представницима Града, јер су за само два дана остали без крова над главом. Прво им је олуја “однела” цреп, а затим и плочу, тако да су гледали у отворено небо.

  • На нама је било да нађемо решење да помогнемо овим људима, које је, услед елементарних непогода задесила велика невоља. Драгану и Вери смо помогли да санирају кућу у којој живе, а која је, након олује, постала потпуно не условна.  Срећни смо, јер нема већег задовољства од тога када можемо да помогнемо нашим суграђанима. Све што радимо - због њих радимо - рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић, који је данас, са сарадницима, посетио породицу Вучићевић. Према речима домаћина, неизмерно су захвални представницима локалне самоуправе у Чачку.
  • Обратили смо се за помоћ регуларно, поднели захтев на писарници и лако стигли до тога да нам Град брзо изађе у сусрет. Свако из своје службе од мене има само речи хвале. Били су толико предузимљиви, веома ангажовани да нам помогну. Ја кажем – код нас у Вранићима се десила Европа, по брзини помоћи и заинтересованости власти за нашу муку – рекла је Вера Вучићевић.

Крајем јуна, неколико дана заредом била је јака киша, праћена градом и олујама, које су, овога пута, изазвале штету на многим стамбеним објектима. Комисија за процену штете Града Чачка је на терену и сагледава последице овог невремена, а до сада је пријављена штета на око 50 објектата.