Данас је поласком авиона националне авиокомпаније Ер Србија са аеродрома “Морава” у 13 часова за Солун званично успостављена комерцијална авио линија Краљево-Солун-Краљево.

Карте за наредне летове су у продаји. Цена у једном правцу је око 40 евра, а авион ће саобраћати сваког уторка у 13 часова за Солун, а повратак је у 16.20. Сезонски летови за Солун планирани су до 24. августа.

Интересовање путника је већ велико, како су изјавили надлежни, попуњеност авиона који је полетео данас била је око 70 одсто.

Овим летом, након суспензије због вируса корона, поново је успостављен авио саобраћај са аеродрома “Морава”, а могуће је да ће поласци за Беч бити организовани крајем лета, уколико то епидемиолошка ситуација буде омогућавала.

Авион су дочекали из Ниша и за Солун испратили директор “Аеродрома Србије” Михајло Здравковић, директор Регионалне привредне коморе Рашког и Моравичког округа Звонко Туфегџић, Слободан Јоловић начелник МУО, начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, заменик градоначелника Чачка Владан Милић, као и представници локалних самоуправа Краљева и Врњачке Бање.

Значај успостављања редовних авио линија са аеродрома “Морава” велики је за све грађане, нарочито у туристичкој сезони, али и за развој привреде читавог овог краја, током целе године. Овом аеродрому гравитира око два милиона становника и око 20.000 привредних субјеката.

  • Аеродром “Морава”, који је на непуних пола сата вожње од Чачка, од велике је користи за наше грађане, али и привреднике нашег града. Ово је још један велики дан за развој нашег краја, јер ћемо изградњом Моравског коридора и редовним саобраћајем са аеродрома „Морава“ још више и боље развијати економски потенцијал, не само Чачка, већ и Краљева, и читавог Моравичког, али и Рашког округа. Очекујемо да ће аеродром ,,Морава“ имати веома добро пословање и да ће значити и грађанима који ће путовати, али и туристима који ће брже и комфорније стизати у наш град, а пред нама је много културних садржаја током овог летњег периода, па самим тим и наша туристичка понуда је богата - рекао је данас заменик градоначелника Чачка Владан Милић.