Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас са сарадницима посетио Општу болницу Чачак, у чијем кругу је, пре два дана, почела изградња паркинга за посетиоце. На нешто мањој површини од 5.000 квадратних метара биће обезбеђено око 150 паркинг места, од чега је десет одсто планирано за особе за инвалидитетом. 
На захтев директора Опште болнице прим. др Дејана Дабића, градско руководсто је упутило захтев Влади РС, која је обезбедила 22 милиона динара за ову инвестицију. За јавну расвету, обележавање и остале недостајуће инфраструктурне елементе, око осам милиона динара биће обезбеђено из градске касе.
Паркинг је почео да се гради пре два дана, и очекујемо да ће у великој мери олакшати функционисање пацијентима, и онима који долазе у посету. Нови пројекат за изградњу болнице је у завршној фази, и када почне прва фаза изградње, што је Хирурша болница која ће се простирати на 24.000 квадратних метара, нови паркинг ће служити за посетиоце ове установе – рекао је Тодоровић.
Да ће нови паркинг значајно утицати на лакше функционисање и запослених, али и грађана који посећују ову секундарну здравствену установу, потврдио је директор Опште болнице др Дејан Дабић.
Болница је павиљонског типа и врло је тешко организовати паркинге испред сваког одељења и сваке службе. У свакодневном раду било је доста проблема управо због недостатка паркинг места, и за кретање наших службених возила, као и санитета кроз круг Опште болнице, а често и возила полиције и ватрогасаца када је то потребно. Све то ће бити олакшано и решено изградњом новог паркинга – рекао је др Дабић.
Овом приликом је наглашено да се поред улагања у инфраструктуру Опште болнице, значајно инвестира и у медицинску опрему, како би се олакшало и убрзало лечење пацијената, не само из Чачку, већ из читавог региона.
Градоначелник Тодоровић нагласио је да се интезивно ради на осавремењавању опреме и набавци магнетне резонанце, са којом би се оформило комплетно Радиолошко одељење са Ангио салом, ултразвучним апаратима и скенерима.