Представници локалне саоуправе, на челу са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем, одржли су је још један у низу састанака са представницима републичких и локалних јавних предузећа, у циљу координације и припреме пројектно - техничке документације за наставак радова на изградњи Булевара војводе Путника, од Улице Јаше Продановића до железничког терминала, односно до Колубарске и Улице Страхињића бана.

 

Директор ЈП "Градац" Небојша Јелушић, који је главни пројектант и координатора овог пројекта, упознао је присутне са активностима које су у току. У овом тренутку се активно припрема сва пројектна документација неопходна за добијање грађевинске дозволе, док се паралелно решавају имовинско - правни односи, као неопходан предуслов за добијање грађевинске дозволе. У наредном периоду, планирано је и уклањање преосталих објеката на траси будуће саобраћајнице.

У току је и пројектовање дела саобраћајнице преко Лозничке реке, кроз Улицу Симе Сараге до будућег кружног тока на углу Немањине улице и Булевара ослобођења. За ову саобраћајницу је неопходно изместити топловод из корита Лозничке реке, тако да ће ове године почети изградња само на првој деоници.

Како је истакнуто током састанка, наставак изградње булевара је веома значајан са аспекта развоја саобраћајне инфраструктуре у Чачку. Превасходно због смањења саобраћајних гужви у градском језгру, али и због стварања предуслова за затварање саобраћаја у Улици жупана Страцимира и изградњи нове пешачке зоне.

Састанку су поред присуствовали представници ЕПС, Телекома, Србијагаса, ЈП "Градац", ЈКП "Водовод", ЈКП "Чачак", Градског правобранилаштва и Градске управе за урбанизам.