Пети састанак Радног тима за праћење ширења корана вируса на територији града Чачка одржан је 16. марта у 08,00 часова. Сви чланови Радног тима присуствовали су састанку, осим др Мирослава Сретеновића, директора Опште болнице, који је службено одсутан.

У складу са новонасталом одлуком о ванредном стању Радни тим је сагледао положај свих меродавних служби као и њихове међусобне релације, а чији је циљ да се синхроно одвијају делатности у правцу сузбијања епидемије.

Епидемиолошка ситуација на данашњи дан је таква да није био ни један новорегистровани случај. Имајући у виду да је присуство вируса на овој територији верификовано, од сада па у будуће неће се радити екстензивно истраживање присуства корона вируса у брису код грађана на које се сумња да га имају, већ ће се то тестирање радити само у строго одређеним случајевима.

Убудуће процена пораста броја оболелих ће се радити као и за све друге акутне респираторне болести (грип…).

Током претходног дана у Општој болници у Чачку није било ни једног болесника који се лечи под сумњом на присуство корона вируса, а једно млађе лице је на опсервацији.

Завод за јавно здравље и даље предузима читав низ активности на сузбијању и ширењу корона вируса, а у том циљу је због појаве инфекције у Служби микробиологије исту на одређено време затворио, и сав материјал ће се наредних дана слати на обраду у Завод за јавно здравље Краљево.

Инспекцијске службе су претходног дана предузеле читав низ активности у складу са Уредбом о ванредном стању.

Подсећамо грађане на телефоне у Заводу за јавно здравље на које могу добити све потребне информације о корона вирусу:

032/325 – 019 , -032/310 – 365 , 064/863 – 88 – 00 ,064/863 – 88 – 02

Руководилац Радног тима

Др Михаило Луковић