Деоница ауто-пута "Милош Велики" од Прељине до Паковраћа, дужине око 11,5 километара, званично је отворена за саобраћај, у присуству премијерке Ане Брнабић. Након отварања, очекују се мање гужве кроз Чачак, јер је сав транзитни саобраћај преусмерен на нову обилазницу.

Премијерка, која је присуствовала отварању уместо председника Србије Александра Вучића, истакла је да је ово велики дан за Србију, нагласивши да је данас отворено нових 11,5 километара ауто-пута, а да је остало да се заврши још нешто мање од 20 километара до Пожеге. Она је рекла да је деоница Прељина–Пожега грађевински врло захтевна за извођаче, с обзиром на то да је трећина трасе у тунелима и мостовима.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић подсетио је да је у јеку туристичке сезоне, као и током великих празника, кроз град Чачак пролазило 20.000 возила у току 24 сата, и нагласио да ће отварањем ове деонице то постати прошлост.

Обилазница је у саставу деонице ауто-пута Прељина–Пожега од 30,9 километара, на којој је главни извођач кинеска компанија CRBC. Деоница Прељина–Пожега је наставак пројекта изградње ауто-пута Београд – Јужни Јадран укупне дужине 258 километара.