Осми састанак Радног тима за праћење ширења корана вируса на територији града Чачка одржан је у четвртак, 19. марта 2020. године, у 08,00 часова. Сви чланови Радног тима присуствовали су састанку, осим  др Аксентија Тошића, који је због службеног пута био одсутан.
Др Аксентије Тошић је телефонским путем  пренео информацију Радном тиму да тренутно у Општиј  болници у Чачку леже три пацијента, два са територије града Чачка и један са територије општине Горњи Милановац,  за које се основано сумња да имају упалу плућа изазвану корона вирусом. Вирусолошка идентификација је у току и са пацијентима се поступа у складу са препорукама. Стање болесника није, за сада, критично.
Амбуланта Дома здравља намењена за постављање диференцијалне дијагнозе услед фебрилног стања започела је са радом на локацији Амбуланте Љубић.
У Општој болници су обезбеђени капацитети за функционисање у ванредном стању и збрињавање теже оболелих од корона вируса. Лекова и другог материјала неопходних за збрињавање болесника има довољно.
У току дана биће спроведена дезинфекција свих површина здравствених установа у сарадњи са Заводом за јавно здравље.
Током јучерашњег дана све инспекцијске службе радиле су на спровођењу прописаних мера, свака у свом ресору. Највише недоумица је било везано за кретање грађана у складу са новим мерама Владе, па је у том смислу разјашњено како да се поступа и коме обраћа.
Радни тим  и градоначелник апелују на суграђане да се придржавају свих прописаних мера у циљу спречавања ширења болести Ковид  – 19.
Бројеви телефона на које се могу добити све инструкције и информације о корона вирусу:
Завод за јавно здравље
–   032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 и 064/863 – 88 – 02
Дом здравља
–   032/325 – 717 и 032/356 – 993
Руководилац Радног тима
Др Михаило Луковић