Данас је одржана 62. седница Градског већа Града Чачка са 17  тачака дневног реда. На седници је усвојен предлог Стратегије развоја културе Града Чачка за период од 2023. до 2027. године, као веома важан стратешки документ, истакао је градоначелник Чачка и председник Градског већа Милун Тодоровић.

- Стратегија опредељује развој културе града Чачка у наредних пет година. Радни тим на челу са градским већником проф.др Милошем Папићем, који чини шест чланова, је осам месеци радио на изради Стратегије, заједно са директорима и запосленима у културним установама - рекао је Тодоровић.

На седници су усвојени извештаји о раду Културног центра Чачак за 2022. годину, пословању установе за физичку културу СЦ "Младост", као и раду Центар за стручно усавршавање Чачак. Већници су усвојили  и решења о изаради планских аката за детаљну регулацију за гробље у Липници и гробље у Виљуши.

На овој седници Градског већа усвојена су решења о експропријацији објеката и земљишта на траси Синђелићеве и Бирчанинове улице, као и земљишта које је намењено за изградњу хиподрома.

- Након исплате објеката и земљишта, можемо почети изградњу Синђелићеве улице, која ће се спојити са Улицом војводе Степе. Након шест година, напокон смо дошли у ситуацију да усвојимо и решење о експропријацији и исплати земљишта за хиподром у Чачку. То је површина од око 30 хектара на 140 парцела у Прељини. Када се изврши исплата, почеће прва фаза изградње хиподрома и верујем да ће то бити један од најлепших и најуређенији хиподрома у нашој земљи - рекао је Тодоровић.

На овој седници Градског већа, већници су усвојили решење о утврђивању економске цене летовања деце у одмаралишту "Овчар" у Улцињу за ову годину. Економска цена за основце је 21.800 динара, док је 18.000 за предшколце. Износ за треће и свако наредно дете, који се од прошле године односи на децу која похађају основну школу до осмог разреда, износи 12.000 динара.