У Чачку је дана 13.03.2017.године одржан семинар за стрелце противградне заштите којем су поред стрелаца присуствовали: помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода, Славимир Стевановић, начелник Центра одбране од града, Зоран Бабић, и заменик градоначелника Чачка, проф. др Радош Павловић, ресорно задужен за пољопривреду.

Присутнима се обратио заменик градоначелника Чачка, проф. др Радош Павловић, и навео да су у буџету  града Чачка  опредељена средства за накнаду стрелаца у износу од 3.300.000,00 динара која ће се исплатити у  виду награде са 55.000 динара по стрелцу за ову сезону, а да је за куповину противградних ракета издвојено  више средстава него прошле године, односно пет и по милиона динара. Стрелци ће са накнадом од 24.000,00 динара коју добијају од РХМЗ-а и накнадом коју добијају од града имати укупно 79.000,00 динара за ову сезону.  У наставку професор Павловић  је нагласио да је од претходне сезоне остало противградних ракета, тако да предстојећу сезону дочекујемо са 6,8 ракета по станици. „Очекујемо да ћемо после набавке ракета с наше стране, али и од стране РХМЗ, свака страница на подручју Чачка имати у просеку 20 ракета по станици,“ истакао је професор Павловић. За гориво стрелаца  опредељено је 300.000,00 динара, тако да ће и трошкови превоза бити обезбеђени за стрелце, у зависности од тога колико је станица удаљена од њихове куће. Заменик градоначелника  се осврнуо на све оно што је  Град урадио у протеклом периоду у области противградне заштите, а нарочито је истакао  санацију противградних станица и приступних путева као и изградњу аутоматске противградне станице. У наставку, професор Павловић је нагласио да ће Град Чачак у наредном периоду одржати постојећи ниво противградне заштите и још више га унапредити.

Учесницима семинара обратио се и Зоран Бабић, начелник Центра за одбрану од града, и том приликом истакао положај противградне заштите у Републици, а пре свега услове рада стрелаца у наступајућој противградној сезони. Истакао је и да је град Чачак лидер, јер од сви локалних самоуправа највише улаже у противградну заштиту и то чини годинама.

Стрелци којима је потребна  нека врста санација на противградним станицама, било на објектима или приступним путевима, пријавили су  то Служби за пољопривреду да би се извршила санација у наредном периоду. На крају семинара  противградни стрелци су потписали Уговоре о раду са Републичким хидрометеоролошким заводом.