У понедељак, 27. новембра 2017. године, на иницијативу Министарског савета за иновационо предузетништво и информационе технологије, одржан је, у Градској управи, састанак на тему: Актуелни проблеми са којима се суочавају предузетници и фирме који раде у сектору информационих технологија. Организатори састанка су Град и НТП Чачак.

Састанку су присуствовали, испред Кабинета председника Владе, Ненад Пауновић и Вукашин Гроздић, заменица градоначелника, Милица Дачић, в.д. директор НТП Чачак, Мирко Пешић, представник ИТ сектора у Градској управи и представници ИТ сектора из нашег града: ФТН Чачак, Quantox , Телнет, Докус, ICraftApps , ABL production , Studio No1 , Croonus , Codeart студио, TSL Cargo , Okta solutions , Bizpartner , Labelprint , као и млади ИТ стручњаци који сарађују са чачанским Научно – технолошким парком.

После уводног обраћања заменице градоначелника и презентације подршке Владе за ИТ сектор, присутни су изнели своја искустава , мишљења и сугестије у циљу унапређења пословања у овој области. Такође, истакнуто је да Град Чачак планира да уступи адекватан простор Научно – технолошком парку ради опремања центра за coworking event meetup догађаје у Чачку, за шта је потребна финансијска подршка Владе. Представници Кабинета председника Владе су говорећи о плановима државе за улагања у изградњу инфраструктуре неопходне ИТ сектору нагласили да се очекује да Чачак, овим плановима, буде обухваћен.