Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је, са сарадницима, посетио једну од најудаљенијих месних заједница на територији Чачка, „Качулице“, у којој је завршено асфалтирање два путна правца, укупне дужине око 2 километра и 700 метара. Инвестиција је вредна око 32 милиона динара, а финансирало ју је ЈП „Путеви Србије“, док је извођач радова било предузеће „Путеви Чачак“.

Асфалтиран је путни правац ка Радисавчевићима, у дужини од око 1.000 метара, као и путни правац “Цајинци-Шумарева кућа” у дужини од 1.700 метара, оба ширине три метра.

  • Путеви у овој месној заједници били су стари и више од 30 година, тако да ће сада, са потпуно новим асфалтом,  бити од великог значаја вредним мештанима Качулица, где се многи од њих озбиљно баве пољопривредном производњом. Нарочито ми је драго што су овде, на селу, остали да живе млади брачни парови са по троје и више деце и због њих ћемо и даље интензивно улагати у сеоску инфраструктуру, једнако као и у градску – рекао је градоначелник Тодоровић.

Ове саобраћајнице од великог су значаја за село, наводе мештани, јер спајају Качулице са месним заједницама Премећа и Жаочани. Они истичу да је у протеклом периоду значајно побољшана сеоска инфраструктура. Један објекат је реконструисан и намењен за просторије Месне заједнице, препокривен је кров на цркви, а сеоски водовод је обновљен системом за хлорисање воде и замењене су азбестне цеви.

Овогодишњим буџетом Града Чачка планирано је два милиона и 600.000 динара за израду пројектно техничке документације за решење проблема водоснабдевања месних заједница Качулице, Жаочани, дела Слатине и дела Премеће. Око 160 домаћинстава са овог подручја биће прикључено на контролисан водосистем Кукићи. Иначе, намера локалне самоуправе је да све сеоске месне заједнице буду дугорочно прикључене или на системе Кукићи или Гушевац, којима газдује ЈКП „Моравац“ или на систем Рзав, којим газдује ЈКП „Водовод“.