Руководство града Чачка данас је обишло завршетак радова на реконструкцији пута од магистралног пута од Овчар Бање до пута ка видиковцу на врху Каблара.

Првобитна инвестиција износила је 102 милиона динара, од тога Министарство привреде 41 милион динара, а Град Чачак 61 милион динара.

У току радова дошло је до покретања клизишта, због чега су они били обустављени на нешто више од два месеца, било је угрожено и неколико домаћинстава, тако да је локална самоуправа издвојила додатна средства, у износу од 18 милиона динара, што је комплетну инвестицију увећало на 120 милиона динара.
Прва деоница пута где су у току радови је дуга 2600 метара, док је ширина коловоза 6 метара, дужина друге деонице износи 1650 метара и њен завршетак се очекује на пролеће. По први пут и манастир Илиње је добио приступну саобраћајницу.

Комплетна дужина деонице од Овчар Бање до самог видиковца на Каблару је 10 километара, а план је да се код видиковца изгради паркинг са свим пратећим садржајима.
Ово је веома важна деоница за развој туристичких потенцијала које у себи садржи Овчарско-кабларска клисура.

И домаћи и страни туристи највише воле да оду до видиковца одакле се пружа поглед на меандре Мораве и уживају у прелепом погледу на лепоте Овчарско-кабларске клисуре, нашег града као и Западне Србије.