Данас, 6. јуна 2022. године, код споменика Танаску Рајићу на брду Љубић, државном церемонијом и пригодним програмом, обележена је 207. годишњица Боја на Љубићу и годишњица смрти Танаска Рајића. Државну церемонију одавања почасти и полагања венаца, у име Владе Републике Србије, предводио је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Миодраг Капор.

Церемонији полагања венаца и одавања почасти претходила је Литургија и Помен који су служили свештеници Храма кнеза Лазара на Љубићу.

Присутнима се, на почетку комеморације, обратила Лела Павловић, директорка Међуопштинског историјског архива из Чачка, која је окупљене подсетила на најзначајније догађаје Другог српског устанка, као и да је Бој на Љубићу представљао једну од највећих и најважнијих битака у овом устанку, после кога је Србија стекла своју слободу и независност и кренула у стварање модерне, демократске државе. Борбе за ослобођење тадашње Чачанске нахије су дуго трајале, а до пресудног боја је дошло 6. јуна 1815. на брду Љубић, где је батеријом топова командовао Карађорђев барјактар Танаско Рајић који је бранећи своје топове изгубио живот.

Поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања венце су положили и одали почаст Танаску Рајићу и устаницима палим на Љубићу и представници Министарства одбране и Војске Србије, начелник Моравичког управног округа, градоначелник Чачка, представници Полицијске управе Чачак и Месне заједнице Љубић, као и представници удружења грађана, после чега се окупљеним грађанима обратио Миодраг Капор, државни секретар.

У уметничком програму који је потом уследио наступио је хор Основне школе „Танаско Рајић“, која данас слави Дан школе, и отпевао „Химну Танаску Рајићу“ и песму ауторке Леонтине Вукомановић „Српски преци“.

Данашњи програм обележавања годишњице Боја на Љубићу и годишњице смрти Танаска Рајића завршен је отварањем изложбе „Старе куће Љубића“ коју је уприличило Завичајно друштво „Гребићи“.