Данас, 6. јуна 2017. године, код споменика Танаску Рајућу на брду Љубић, државном церемонијом, обележена је 202. годишњица Боја на Љубићу и годишњица смрти Танаска Рајића. Државну церемонију одавања почасти и полагања венаца, у име Владе Републике Србије, предводио је помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Милан Поповић.

Церемонији полагања венаца и одавања почасти је претходио парастос који је држао протојереј Владе Милосављевић.

Поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања венце су положили и одали почаст Танаску Рајићу и устаницима палим на Љубићу и представници Министарства одбране и Војске Србије, градоначелник Чачка, представници Месне заједнице Љубић, као и представници удружења грађана.

Организатор данашње државне церемоније је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са Министарством одбране и Градом Чачком.

Бој на Љубићу је представљао једну од највећих и најважнијих битака у Другом српском устанку после кога је Србија стекла своју слободу и независност и кренула у стварање модерне, демократске државе.

Борбе за ослобођење Чачанске нахије су дуго трајале, а до пресудног боја је дошло 6. јуна 1815. на брду Љубићу, где је батеријом топова командовао Танаско Рајић који је бранећи своје топове изгубио живот.