Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је, са сарадницима, посетио Месну заједницу Горичани, где је почела изградња локалног, такозваног Цветковића пута за мештане овог краја. Саобраћајницу дужине 2.200 метара и ширине три метра, инвестирала је, на захтев Града Чачка, Влада РС, преко ЈП „Путеви Србије“ са 26 милона динара.

Према речима градоначелника Тодоровића, мештани овог краја, којих је око пет стотина, дуго су чекали на ову саобраћајницу, и након рада по приоритетима, дошло је на ред и решавање путне инфраструктуре у Горичанима. Он је рекао и да је у току завршетак изградње водозахвата Думача, преко кога ће 22 домаћинства добити здраву пијаћу воду, коју до сада никада нису имали, као и да је завршена изградња Жаочког врела.

- Жаочко врело је коштало око три и по милиона динара, у потпуности је реконструисно, што ће омогућити да око хиљаду становника добија воду са овог изворишата. У овој години, Горичани су добили више од 4.000 метара новог асфалта, а наредне године нас очекује изградња саобраћајнице од 1.700 метара, са чиме би до наредног лета, били завршени пројекти у вези са саобраћајном инфраструктуром у Горичанима - рекао је Тодоровић, напоменувши овом приликом и да је у завршној фази израдња пројектно-техничке документације за водоснабдевање у Качулицама, где ће 169 домаћинстава и Дом за старе добити воду.

Први човек Чачка посетио је данас у Мршинцима Дејана Пајовића, који са непокретном мајком живи у десет квадратних метара трошној кући, чије домаћинство никада није имало воду. Дејан је 1975. годиште и био је приморан да напусти посао, како би се старао о мајци. О веома нехуманим условима за живот, тешкој финансијској ситуацији градоначелника Тодоровића је са Дејаном упознао Драган Штављанин из ове Месне заједнце, када је Тодоровић Дејану обећао помоћ.

- Када сам сазнао за овај случај, предузели смо све што је у нашој моћи да Дејану помогнемо да има живот достојан човека. За два, три дана добиће воду преко Жаочког врела, коју је целог живота доносио у бурадима. И оно што је најважније, до јуна наредне године, на Дејановом имању, биће изграђена монтажна кућа од 60 метара квадратних, за њега и његову мајку, како би могли да имају пристојне услове за живот. Кућа ће бити финансирана из буџета Града Чачка и уз помоћ локалних привредника – рекао је Тодоровић. Дејан Пајовић је захвалио градоначелнику и градском руководству пре свега, што су разумели његов проблем и што ће му помоћи у решавању.