Због смањења нивоа воде на водозахвату “Шевељ” система за водоснабдевање “Рзав” Ариље , на предлог ЈКП “Водовод” градски већници у Чачку данас су донели одлуку да ово јавно предузеће може вршити рестрикције воде искључивањем подсистема, чиме би доток воде у резервоаре био искључен по 12 часова.

Месне заједнице су груписане тако да би заједно без воде, уколико за тим буде потребе, били мештани месних заједница Видова, Рошци, Пријевор, Прислоница, Мојсиње, Доња Трепча, Јездина, Лозница и Трнава.

У другој групи су Трбушани, Миоковци, насеље Шебеци, Ракова, висинска зона у Прељини, Кулиновци и Лозница

-Уколико буде рестрикција воде на 12 сати, након искључења, у резервоарима ће остати одређена количина воде, тако да би рационалном потрошњом мештани ових месних заједница те резерве могли да црпе за пиће и хигијену чак и 12  сати. Само је значајно да потрошња заиста буде само за оно што је неопходно – апеловао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Из ове одлуке су изузете месне заједнице Парменац и Станчићи, јер су оне директно повезане на водосистем Рзав, тако да би њиховим искључењем мештани одмах остали без воде. Такође, рестриктивне мере се неће примењивати у Горњој Трепчи, одлучили су већици, због тога што се у бањи налази доста пацијента, чији би опоравак могао бити угрожен због рестрикције.

На седници Градског већа такође је одлучено да се размотри захтев за смањењем биолошког минимума и тиме обезбеди додатних 100 литара у секунди за цео водосистем Рзав, што би значило 50 литара у секунди за Чачак.

Представници ЈКП “Водовод”, комуналне милиције и комуналне инспекције су на терену и контролишу потрошаче, с обзиром на то да је још у суботу донета одлука да се вода не сме користити за заливање башти, тротоара или прање возила, већ искључиво за пиће и хигијену.

Уколико и када ће доћи до рестрикција јавност ће бити информосана путем медија