Данас су свечано отворене нове просторије Центра за социјални рад у Чачку у присуству министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарије Кисић Тепавчевић, која је овом приликом симболично уручила кључ директорки Центра Бранимирки Радосавчевић.

Нове просторије Центра за социјални рад, 27 канцеларија на око 1.000 квадратних метара, се налазе у некадашњој згради Халк банке, у строгом центру Чачка, коју је Град Чачак откупио за око 1,6 милиона евра.

Систем социјалне заштите представља један од значајних стубова државе. Његово јачање је директан показатељ доброг функционисања свих државних институција. Локалне самоуправе су значајни партнери у том процесу. Град Чачак је изузетан пример бриге о својим грађанима, будући да има развијене готово све услуге социјалне заштите, а нову зграду Центра за социјални рад је финансирао из сопственог буџета – истакла је министарка Кисић Тепавчевић, наглашавајући да би пример Чачка требало да следе и остале локалне самоуправе.

Директорка Центра за социјални рад Бранимирка Радосавчевић подсетила је да Центар постоји 62 године.

Велики је значај новог, комфорнијег простора за рад, и за запослене, али и за све наше кориснике. До сада смо функционисали на три локације, а од сада ће у новој згради, која је приступачна и за особе са инвалидитетом, бити могућ ефикаснији рад запослених, а корисницима, којих имамо око 8.000, бити боља доступност свих права и услуга из социјалне и породично-правне заштите – рекла је директорка Центра за социјални рад.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је захвалио министрки Дарији Кисић Тепавчевић што је присуствовала овом догађају, наглашавајући да Град Чачак изузетно води рачуна о социјално угроженим категоријама становништва.

– Локална самоуправа је препознала потребу Центра за социјални рад за новим просторијама, пошто су претходне биле веома неусловне за рад. На новом простору, на преговорима, радили смо две године и наш труд се исплатио. Веома нам је то значајно због запослених у Центру, али превасходно због корисника, којима Град жели да омогући најбоље услове – истакао је Тодоровић.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић је данас са сарадницима посетила и Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“, где се упознала са запосленима, начином рада и просторијама ове установе. Уследила је и посета Удружењу параплегичара, где је министарка Кисић Тепавчевић такође разговарала са члановима Удружења, саслушавши њихове потребе, али се упознала и са њиховим досадашњим успесима.