Присуство министра пољопривреде и заштите животне средине, Бранислава Недимовића, трибини на тему Пољопривреда и рурални развој на територији града Чачка у 2017. години, изазвало је велико интересовање пољопривредних произвођача из свих чачанских села. Трибина је одржана у препуној сали скупштине града Чачка где скоро 300 произвођача није могло наћи слободно место за седење.

Након уводног излагања модератора, заменика градоначелника, проф.др Радоша Павловића, ресорно задуженог за пољопривреду, и поздравне речи градоначелника Милуна Тодоровића, министар Недимовић је пољопривреднике исцрпно информисао о предстојећим плановима Министарства пољопривреде и заштите животне средине и могућностима за остваривање права регистрованих пољопривредних произвођача приликом конкурисања за подстицајна средства код овог Министарства. Министар Недимовић је описао начин на који ће регистровани пољопривредници моћи да конкуришу и за које подстицајне мере.

Након министра Недимовића, заменик градоначелника, проф. др Радош Павловић је кроз презентацију представио Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје територије града Чачка за 2017. годину. Пољопривредни буџет града Чачка у 2017. години „тежак“ је чак 72,2 милиона динара а за мере подстицаја индивидуалним пољопривредним газдинствима издвојено је 41 милион динара што у односу на прошлогодишњих 28 милиона представља повећање од готово 47%.

Поред новина из програма мера које обухватају појачану подршку свим гранама пољопривреде, професор Павловић је представио и нову, међу јединицама локалне самоуправе у Србији јединствену меру – Куповина пољопривредног земљишта у циљу укрупњавања и комплексирања поседа. Ова мера ће бити финансирана са 30% од вредности инвестиције а максимално са 500.000 динара.

Професор Павловић се осврнуо и на активности локалне самоуправе у стварању здравијег животног окружења за грађане како урбаних тако и руралних области. Говорећи о плановима за будућност, заменик градоначелника је поменуо брендирање производа по којима је Чачак познат, развоју откупних и прерадних капацитета, ревитализацији постојећег канала, развоју регионалне противградне заштите, отварању средње пољопривредне школе...

Након презентације велики број пољопривредника је постављао питања министру Недимовићу.