Међуресорна Владина радна група за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре састала  се данас да испрати реализацију актуелних пројеката, али и усагласи нове пројекте из иницијатива који ће додатно допринети развоју овог краја.

Састанку су поред локалних самоуправа Чачка и Лучана, присуствовали представници Кабинета председнице Владе, министарстава из ресора туризма, екологије,  инфраструктуре и пољопривреде, Туристичке организације Чачка, Српске православне цркве, ЈП Путеви, ЈВП Србијаводе, ЕДБ и Завод за заштиту природе.

Више пројеката ускоро почиње са реализацијом, као што су уређење приобаља на језеру Међувршје, реконструкција висећих мостова, капије уласка у ОКК, паркинга итд. Средином августа месеца започети су радови на реконструкцији пута Овчар бања - Потркање, у укупном износу од 370 милиона динара. Изградња ове саобраћјнице има вишеструки значај, како за мештане овог краја тако и за развој туризма у Овчарско кабларској клисури, јер је то и најкраћи пут од Овчар бање до будућег видиковца на врху Каблара.

Подједнако су важни пројекти чија припрема је у току а припадају групи еколошких пројеката у циљу ревитализализације клисуре - капитални пројекат измуљавања и ремедијације језера Међувршје (који се реализује у склопу билатералног споразума Влада Мађарске и Србије у области инфраструктурних пројеката); изградња водовода и канализације, као и постројења за пречишћавање отпадних вода у Овчар бањи; еколошки катамаран; итд. Изградња Рехабилитационог центра у Овчар бањи, који је у завршној фази пројектовања, ће уз нове термалне изворе, вратити Овчар бању у епицентар бањског туризма у Србији.

Међуресорна радна група је предложила и нове пројекте који ће имати за циљ да у потпуности искористе све потецијале Овчарско- кабларске клисуре и околног краја. Пре свега, разматрани су пројекти који ће допринети развоју сеоског и еколошког туризма, како би се економски оснажило локално становништво.

У наставку сезоне културно уметничких манифестација у Овчар бањи, на новоизграђеном амфитеатру, недавно је одржан концерт џез уметнице Лене Ковачевић, а током септембра месеца следе концерти браће Теофиловић (3. септембар), етно певачице Данице Црногорчевић (23. септембар) и других.

Влада Република Србије заједно са градом Чачком и свим надлежним институцијама, наставиће са праћењем и реализацијом активности, како би осигурали контитуирано спровођење свих пројеката, а у најбољем интересу како појединца, тако и целе заједнице.